header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Welkom

Welkom op de site van de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek. Op deze site kunt u zowel informatie over de OGH als informatie over de vieringen en werkgroepen van de OGH terugvinden. Mocht u nog suggesties hebben met betrekking tot ontbrekende inhoud, schroom dan vooral niet contact met ons op te nemen.

Rooster vieringen juli/augustus 2017
Zondag
Voorganger:
Pastor F. Peters
    
02 juli
Organist/pianist:
Gerrit Dogger
10.00 uur
Doel 1e collecte:
OGH
 
 
Zondag
Voorganger:
Pastor A. Kemper

09 juli
Organist/pianist:
Jesse Meerman

10.00 uur
Doel 1e collecte:
Fonds bijzondere noden
 
 
Zondag Voorganger: Mevr. G. Slütter-Peterkamp  
16 juli Organist/pianist: Wim Schram  
10.00 uur Doel 1e collecte: Rode Kruis
         
Zondag Voorganger: Pastor B. Engelbertink  
23 juli Organist/pianist: Gerard v. Kempen  
10.00 uur Doel 1e collecte: Oecumenisch Citypastoraat  

     
Zondag Voorganger: Gemeenteledendienst
Mevr. M. ten Thij
 
30 juli Organist/pianist: Martin Koning  
10.00 uur Doel 1e collecte: Missie en Zending  
         
         
Zondag Voorganger: nog niet bekend *  
06 augustus Organist/pianist: Gerrit Dogger  
10.00 uur Doel 1e collecte: Vluchtelingenhulp  

     
Zondag Voorganger: Mevr. G. Slütter-Peterkamp  
13 augustus Organist/pianist: Gerard v. Kempen  
10.00 uur Doel 1e collecte: Voedselbank  

     
Zondag Voorganger: nog niet bekend *  
20 augustus Organist/pianist: Martin Koning  
10.00 uur Doel 1e collecte: Stichting Leergeld  

     
Zondag Voorganger: Pastor F. Peters  
27 augustus Organist/pianist: Wim Schram  
10.00 uur Doel 1e collecte: De Wonne  

* nog niet bekend, wordt later op de website vermeld.

De vieringen worden gehouden in het Helmertheater van Mediant, locatie Helmerzijde, Broekheurnering 1050, Enschede (tenzij anders vermeld).

Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie of thee te drinken.

Autodienst
Als er mensen zijn die vervoer nodig hebben om naar de zondagse viering te gaan, kunnen zij contact opnemen met Klaas Hessels, telefoon 4282654.

Kinderoppas
Ouders die gebruik willen maken van de kinderoppas, graag voor zaterdag 16.00 uur bellen naar Herma ter Stege, telefoon 4775956.

Uit de Raad, juni 2017

Op 6 juni 2017 heeft de Raad van de OGH vergaderd. Dit is er besproken.

Portefeuilles/Werkgroepen:

1.      Uitstapjes (Klaas): De rondleiding door Roombeek is geweest op 20 mei. Er waren 9 belangstellenden. Het was een mooie middag. Het verslag van de rondleiding staat in Nieuwsbrief #90.

2.      Muziek (Diny): Zondag 7 mei is er veel gezongen en extra gespeeld door Gerard. Dit krijgt een vervolg na de zomer.

3.      Activiteiten (Herma) (ook in samenwerking met GV Mediant): 13 juni is er een bloemschikavond bij het Helmgras (zowel wijk als Mediant als OGH leden zijn genodigd). Affiches hangen ook in wijk.

4.      Verdieping (Gerry): De avonden met Anneke Roovers zijn alle geweest, een evaluatie volgt nog.

5.      PR groep (Anneke): De groep functioneert goed. Er staan mooie berichten in Nieuwsbrief. De PR groep vraagt of jaarkalender minder statisch kan en uitgebreider met ook vergaderingen van werkgroepen. Anneke zorgt namens PR dat de Nieuwsbrief maandelijks in de kerk ligt. Aan de werkgroepen zal gevraagd worden om iets te schrijven voor de Nieuwsbrief. De vraag of de Raad later in de maand kan vergaderen ligt er nog. René zoekt één en ander uit. Verder het verzoek om ook namen van voorgangers gemeenteledendienst te vermelden in rooster.

6.      Jaarkalender (René): De digitale kalender wordt bijgehouden door René. René vraagt voorzitters werkgroepen om data van vergaderbijeenkomsten door te geven, zodat hij ze in de Jaarkalender kan plaatsen.

Startzondag 2017
De startzondag wordt op 17 september gehouden, voorganger is Anneke. In de raadsvergadering van juli zal het programma besproken worden.

Bezinningsweekend
Het voorstel is om het bezinningsweekend van de OGH Raad te houden op 3 en 4 november. De locatie moet nog nader bepaald worden. Diny heeft afwezigen geïnformeerd over de datum.

Status onderzoek Anneke Roovers
Anneke is bezig met interviews in de wijk. Interviews met wijkbewoners zullen op 10 en 11 juni gehouden worden. René heeft de vragen gezien en beoordeeld. De resultaten zullen op korte termijn volgen met terugkoppeling naar René en vervolgens mogelijk een verslag in de Nieuwsbrief.

Werkgroep Toekomst OGH
De werkgroep heeft op dit moment geen bijzonderheden. Er worden binnenkort gesprekken gehouden met PGE en RK. Deze gesprekken zullen tussen 12 en 24 juni 2017 plaatsvinden.

Voorgangersrooster
Het rooster tot het einde van dit jaar is doorgenomen. René neemt de nog openstaande data mee naar de PGE. Volgende week is er een afspraak samen met Albert, René en Diny.

Evaluatie paascyclus
Vesper met maaltijd was goed, 9 personen waren aanwezig, Aswoensdag en Vieringen Stille Week zijn goed bezocht, wisselende samenstelling, Paaswake is goed bezocht, 1e Paasdag was een prima viering, belangstelling was matig.

Afscheid Jos van der Sterre
Op alle momenten naar wens en mooi verlopen (kerk, werk, patiënten).

Afscheid Richard Vissinga
De afscheidsviering is naar wens verlopen. Op zondag 11 juni neemt Richard afscheid van de PGE. Hij zal nog een OGH- beker ontvangen met bloemen (van Delia).

Opvolging Jos van der Sterre
De naam van de opvolger zal binnenkort bekend worden gemaakt, De opvolger start op 1 augustus. Er ligt een voorstel dat de opvolger voor het eerst zal voorgaan op 20 augustus. Anneke zal dit overleggen.

Vredeszondag Enschede
De Vredeszondag wordt dit jaar op 24 september gehouden. Als locatie is gekozen voor Mediant. Aan de Vredeszondag zullen o.a. het Leger des Heils, de RKE, de PGE en de OGH meewerken. Het raadslid wordt geleverd door OGH. Verdere informatie volgt nog.

Werkgroep liturgie
De werkgroep zal uitgenodigd worden voor de raadsvergadering in september of oktober. Op de agenda staan dan de jaarplanning, PR over activiteiten in Nieuwsbrief, publicatie van inroostering van gemeenteleden die voorgaan.

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Bloemschikavond

Dinsdag 13 juni was het weer onze gezamenlijke bloemschikavond van Mediant en OGH. We waren met 16 personen te gast in de kas van het Helmgras, een goede opkomst. Het was een prachtige avond met zon en een heerlijke temperatuur.

images/stories/Nieuwsbrief91/bloemschikken1.jpg   images/stories/Nieuwsbrief91/bloemschikken2.jpg

De avond begon met een kop koffie of thee met een lekkere plak cake, hierna gingen wij de mooie tuin in om bloemen te plukken en om deze te verwerken in een bloemstukje. Degenen die hulp nodig kregen dit van de dames van de bloemengroep van de OGH {Mieke en Suze}. Toen iedereen een mooi stukje had gemaakt waren we wel weer toe aan een kop koffie of thee.
Na de pauze gingen we voor de tweede keer de tuin in om bloemen te plukken voor een boeket. De avond werd afgesloten met een drankje en een hapje.

images/stories/Nieuwsbrief91/bloemschikken3.jpg   images/stories/Nieuwsbrief91/bloemschikken4.jpg

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde avond met veel gezelligheid. Met dank aan het Helmgras.

Herma ter Stege (tekst en foto's)

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: