Versie: 25-02-2022

Voorbereiding van de viering:

De voorbereiding kan op dezelfde wijze plaatsvinden als gebruikelijk.

De zondagse viering:

  • De kosters maken de zaal gereed voor de viering. De sleutels kunnen als voorheen bij de receptie worden gehaald, welke is beveiligd met een scherm. 
  • De kosters leggen de liturgie klaar op de stoelen en zorgen ervoor dat er 1,5 meter afstand is tussen de stoelen. 1,5 meter is niet meer verplicht maar wij vinden het verstandig dat om voorlopig afstand te houden.
  • De credenstafel wordt door de kosters ingericht. De glaasjes worden voor het begin van de viering ingeschonken, aantal is de schatting van de koster. Ook wordt er een kan met wijn op de credenstafel geplaatst.
  • Na de viering is er mogelijkheid voor gezamenlijk koffiedrinken, mits toestemming Mediant. 
  • Tijdens de vieringen mag er gezongen worden.
  • Raadslid geeft de voorganger geen hand, wel gaan ze beide staan en met en lichte buiging naar elkaar geven ze de verantwoording aan elkaar over. 
  • Voor de viering van wijn en brood maken we de gebruikelijke kring. 
  • Met de vredeswens geven we geen hand, maar we knikken elkaar toe.
  • De lector zorgt ervoor dat de brood en de wijn van de credenstafel naar de altaartafel wordt geplaatst (meestal tijdens de collecte).
  • Maaltijd viering:
    • De voorganger en het raadslid gaan rond met brood (voorganger) en wijn. 
    • Na de maaltijd haalt het raadslid de lege glaasjes weer op.
  • De koster gaat rond met de collecte mandjes. Het rood gelinte schaal is voor de 1e collecte.   
  • Na de viering verzorgen de kosters de afwas, in de ontmoetingsruimte.
  • Het dienblad en glaasjes worden opgeslagen in de “OGH” kast op het podium.
  • Iedereen is vrij om een mondkapje te dragen als je je daar prettig bij voelt.