header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Activiteiten
Activiteiten
Hoe kunnen we elkaar ontmoeten?

Onlangs heeft de raad moeten besluiten om de kerkdiensten van de OGH vooreerst niet meer door te laten gaan omdat Corona helaas blijft rondwaren.

Maar dit neemt niet weg dat we met de raad erover aan het nadenken zijn hoe we het contact met u kunnen onderhouden. De laatste maanden vergaderen wij per computer en we ervaren dat het prettig is om elkaar even zo te zien en te spreken.

Ook is er over een on-line kerkdienst nagedacht maar we kwamen tot de conclusie dat dit voor ons niet haalbaar is omdat het erg veel energie en menskracht kost om dit goed uit te kunnen voeren en uit te kunnen zenden.

Maar het is wel haalbaar om ontmoetingen per computer te regelen zoals we dat ook doen met de OGH raadsvergaderingen. Daarmee is het mogelijk om on-line met zes tot acht mensen koffie te drinken (ieder op zijn eigen plek), ervaringen over de Corona tijd uit te wisselen. Maar ook om bezinnend met elkaar in gesprek te gaan. Zelf denken wij dat de Adventstijd daar een mooie periode voor zou zijn. Graag zouden wij van u willen weten of u hierin interesse heeft en eventueel mee zou willen/kunnen doen.

We zijn ons er ook van bewust dat niet iedereen een computer heeft en dat er gezocht kan worden naar andere mogelijkheden tot ontmoeting. Zoals we afgelopen zomer elkaar hebben ontmoet en gewandeld. Maar misschien hebt u een idee voor een andere invulling van elkaar ontmoeten. Graag horen wij van u welke ideeën u heeft en waar u voor warm loopt!

U kunt uw ideeën mailen naar Bé Meerman ( ) of hem bellen (telefoon 4768745). Alvast bedankt voor uw reactie.

Kerstzangavond op dinsdag 17 december

 

images/stories/Nieuwsbrief117/thema 2019 17-12 kerstsamenzang folder.jpg

Kerstzangavond op dinsdag 17 december

images/stories/Nieuwsbrief117/kerst.jpgEvenals voorgaande jaren organiseert de Dienst Geestelijke Verzorging van Mediant in samenwerking met de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek de jaarlijkse Kerstzangavond in het Helmertheater van Mediant (locatie Helmerzijde) op dinsdag 17 december vanaf 19.00 uur.

Er wordt een mooi programma geboden bestaande uit diverse onderdelen om gezamenlijk de kerstsfeer te beleven. Maar uiteraard wordt er ook veel samen gezongen. Bekende en minder bekende kerstliedjes zullen de revue passeren en soms zullen we zelf instrumenten ter hand nemen. Het Kerstverhaal zal voorgelezen worden. Kortom er valt veel te beleven in een gezellige Kerstsfeer.

We starten om 19.00 uur met een kop koffie of thee met iets lekkers, waarna we om 19.30 uur ons naar de zaal zullen begeven. In de pauze is er de mogelijkheid om onder het genot van een warme kop chocolade een wens te schrijven en aan de boom te hangen. Na afloop wordt eenieder gevraagd om nog even gezellig met elkaar na te genieten met een hapje en een drankje. 
De midwinterhoorns zult u kunnen horen. Zij lokken u naar ons toe. Het vuur zal branden, daar waar u moet zijn.

Eenieder is uitgenodigd! Welkom!

Herma ter Stege
Anneke Kemper
Bob Wijnbergen

Spiritualiteit Enschede

De katholieke parochie Enschede heeft voor het huidige seizoen het thema "Spiritualiteit" voor haar activiteiten. Deze activiteiten zijn voor iedereen die verdieping zoekt en vragen stelt! en staan in de folder ‘Spiritualiteit' beschreven (klik op de link om de folder te bekijken).

images/stories/Nieuwsbrief116/spiritualiteit enschede.jpg

Binnen dit thema zijn er veel activiteiten van die gericht zijn op het thema. Als raad OGH willen we de verschillende activiteiten van de katholieke parochie Enschede onder je aandacht brengen. En je uitnodigen om hier aan deel te nemen. Je kan je opgeven voor een activiteit, de wijze waarop staat bij de desbetreffende activiteit gemeld.
Een groot deel van deze activiteiten staan ook in de agenda in deze Nieuwsbrief (hieronder) en op de website van de OGH.

Wij kunnen ons voorstellen dat het leuker is om met een aantal OGH-ers samen aan een activiteit deel te nemen. Dit kan om in je eigen kring mensen te vragen of zij ook interesse hebben maar het kan ook door aan te melden bij het volgende e-mailadres . De beheerder van dit e-mailadres zal dan de geïnteresseerden voor de activiteit samenbrengen.

Namens de Raad van de OGH
Bé Meerman

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 13
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: