header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Activiteiten
Activiteiten
Kerstzangavond op dinsdag 17 december

 

images/stories/Nieuwsbrief117/thema 2019 17-12 kerstsamenzang folder.jpg

Kerstzangavond op dinsdag 17 december

images/stories/Nieuwsbrief117/kerst.jpgEvenals voorgaande jaren organiseert de Dienst Geestelijke Verzorging van Mediant in samenwerking met de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek de jaarlijkse Kerstzangavond in het Helmertheater van Mediant (locatie Helmerzijde) op dinsdag 17 december vanaf 19.00 uur.

Er wordt een mooi programma geboden bestaande uit diverse onderdelen om gezamenlijk de kerstsfeer te beleven. Maar uiteraard wordt er ook veel samen gezongen. Bekende en minder bekende kerstliedjes zullen de revue passeren en soms zullen we zelf instrumenten ter hand nemen. Het Kerstverhaal zal voorgelezen worden. Kortom er valt veel te beleven in een gezellige Kerstsfeer.

We starten om 19.00 uur met een kop koffie of thee met iets lekkers, waarna we om 19.30 uur ons naar de zaal zullen begeven. In de pauze is er de mogelijkheid om onder het genot van een warme kop chocolade een wens te schrijven en aan de boom te hangen. Na afloop wordt eenieder gevraagd om nog even gezellig met elkaar na te genieten met een hapje en een drankje. 
De midwinterhoorns zult u kunnen horen. Zij lokken u naar ons toe. Het vuur zal branden, daar waar u moet zijn.

Eenieder is uitgenodigd! Welkom!

Herma ter Stege
Anneke Kemper
Bob Wijnbergen

Spiritualiteit Enschede

De katholieke parochie Enschede heeft voor het huidige seizoen het thema "Spiritualiteit" voor haar activiteiten. Deze activiteiten zijn voor iedereen die verdieping zoekt en vragen stelt! en staan in de folder ‘Spiritualiteit' beschreven (klik op de link om de folder te bekijken).

images/stories/Nieuwsbrief116/spiritualiteit enschede.jpg

Binnen dit thema zijn er veel activiteiten van die gericht zijn op het thema. Als raad OGH willen we de verschillende activiteiten van de katholieke parochie Enschede onder je aandacht brengen. En je uitnodigen om hier aan deel te nemen. Je kan je opgeven voor een activiteit, de wijze waarop staat bij de desbetreffende activiteit gemeld.
Een groot deel van deze activiteiten staan ook in de agenda in deze Nieuwsbrief (hieronder) en op de website van de OGH.

Wij kunnen ons voorstellen dat het leuker is om met een aantal OGH-ers samen aan een activiteit deel te nemen. Dit kan om in je eigen kring mensen te vragen of zij ook interesse hebben maar het kan ook door aan te melden bij het volgende e-mailadres . De beheerder van dit e-mailadres zal dan de geïnteresseerden voor de activiteit samenbrengen.

Namens de Raad van de OGH
Bé Meerman

Informatie avond over reis en verblijf op Iona in 2020

Op dinsdag 22 oktober is er een informatie avond over een reis en verblijf in de abdij op het kleine eiland Iona voor de Schotse westkust van 12 - 18 september 2020.
Die week staat in het teken van maken van muziek en samen zingen.

images/stories/Nieuwsbrief115/iona2.jpgIona staat voor een internationale oecumenische geloofsgemeenschap die levend wordt gehouden door vrijwilligers uit de hele wereld. De abdij stamt uit 565 na Chr. en is begin vorige eeuw geheel gerestaureerd. De afgelopen jaren heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden om het gebouw toegankelijker en geschikt te maken voor de 21e eeuw.

Een week op Iona betekent deel uit maken van de Iona gemeenschap. Er wordt samen gegeten en gewerkt. Diensten worden bijgewoond en het aangeboden programma wordt gevolgd. Daarnaast is er veel ruimte om individueel dingen te ondernemen, maar ook voor ontmoeting. Er wordt uitsluitend Engels gesproken, maar omdat we met elkaar zijn hoeft dat geen belemmering te zijn.

Tijdens de informatie avond zijn er beelden van Iona om een indruk te krijgen van de reis, waar het ligt en hoe het er uit ziet. Daarnaast is er aandacht voor wat men kan verwachten gedurende die week en praktische informatie zoals hoe de reis verloopt en wat men moet meenemen.

De kosten liggen om en nabij de € 1000 - 1100, inclusief reiskosten, verblijfs- en etenskosten. Tijdens die avond kan men zich voor de reis opgeven. Er kunnen maximaal 12 personen mee. Als je al zeker weet dat je mee wilt, neem dan alvast je paspoort mee voor de inschrijving.

Datum: dinsdag 22 oktober 2019
Locatie: Leslokaal Medisch Centrum Helmerzijde
Tijdstip: 19.00 uur.

Ds. Bob Wijnbergen (e-mail:  , mobiel: 06 42390733)

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 12
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: