header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Activiteiten
Activiteiten
Theaterstuk ‘Een vloog over het koekoeksnest’ in Helmertheater

images/stories/Nieuwsbrief104/theaterstuk.pngOp donderdag 15 november 2018 om 19.00 uur voert de toneelvereniging Puur Sap het theaterstuk ‘Één vloog over het koekoeksnest' op, dat een bewerking is van de legendarische film ‘One flew over the cuckoo's nest' (Miloš Forman,1974).
De voorstelling vindt plaats in het Helmertheater op het terrein van Mediant aan de Broekheurnering 1050 te Enschede.

Het verhaal
Onder leiding van de regisseurs Nicole de Wit en René van de Wateringen zetten 12 acteurs en actrices het verhaal neer dat zich afspeelt  in een vroegere psychiatrische inrichting. McMurphy laat zich, om onder een gevangenisstraf uit te komen, opnemen. Hij komt op een afdeling terecht die onder de strikte leiding staat van zuster Ratched. De patienten zijn volkomen apathisch onder haar gezag en door de medicatie. Alles onder het mom van therapeutische regels.
McMurphy kan dat niet accepteren en komt in opstand. Met de patienten sluit hij een weddenschap af, dat hij zuster Ratched klein kan krijgen.

Deze avond is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de toneelvereniging Puur Sap en de Dienst Geestelijke Verzorging van Mediant.

De toegang is vrij. 

Bloemschikavond = pompoen schikken bij het Helmgras

Op dinsdag 16 oktober gaan wij, OGH, in samenwerking met Mediant en het Helmgras een gezellige bloemschikavond organiseren.

images/stories/Nieuwsbrief104/pompoenstuk.pngDe planning voor die avond is als volgt: om 19.00 uur verzamelen bij de receptie van Mediant. Van hier uit gaan we gezamenlijk naar het Helmgras. Voor vervoer wordt gezorgd.
We beginnen met koffie of thee met iets lekkers, vervolgens gaan we ons bezighouden met het opmaken van pompoenen. Hulp van erkende bloemschikdames is aanwezig. Aan het eind van de avond sluiten we af me een hapje (pompoen) en een drankje.
Er zijn geen kosten aan verbonden aan deze avond. 

Anneke Kemper, Bob Wijnbergen en Herma ter Stege

Omzien naar elkaar

Bezoekgroep, kerstattenties, uitstapje en financiële steun.

Lees meer...
Kringen, gespreksgroepen en contactavonden

Op regelmatige basis worden er binnen de OGH (Bijbel)kringen en gespreksgroepen georganiseerd. Jaarlijks worden er, veelal in maart, contactavonden georganiseerd.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 14 van 14
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: