header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Nieuws
Nieuws
Uit de Raad, mei 2020
20 Mei 2020 om 22:19

Dit is de tweede raadsvergadering in Coronatijd, daarom komen we online bijeen.

Vieringen OGH: Gezien de huidige maatregelen kunnen we voorzichtig plannen maken voor het starten met de vieringen. We zijn afhankelijk van de maatregelen van de overheid en de maatregelen van Mediant voor gebruik van de theaterzaal.  Voor wat betreft de maatregelen van de overheid lijkt het erop dat vanaf 1 juni weer bijeenkomsten gehouden mogen worden met maximaal 30 personen. Er is overleg met Mediant over het gebruik van de theaterzaal en welke voorwaarden Mediant hierin gaat stellen. Als raad hopen we dat we op 7 juni weer mogen en kunnen starten met de (aangepaste) vieringen OGH.

Paaskaars: De paaskaars is nog niet ingewijd. De gedachte is om het inwijden van de paaskaars te doen op de eerste viering die wordt gehouden. De werkgroep liturgie wordt gevraagd om hierin mee te denken samen met de voorganger. De raad ziet graag dat er aandacht is voor de paasgedachte tijdens het inwijden van de paaskaars.

Protocol: het concept protocol "vieringen OGH in Corona tijd" wordt besproken en de aanpassingen worden doorgevoerd. Nadat duidelijk is wanneer we weer vieringen mogen houden en welke voorwaarden er zijn wordt het protocol eventueel hierop aangepast.

Anneke Kemper: op 1 juli is Anneke 25 jaar in dienst bij Mediant en voorganger / raadslid van de OGH. In overleg met Mediant wordt gekeken op welke wijze (gezien de Corona crisis) hier aandacht aan kan worden gegeven.  

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Uit de Raad, juni 2021
30 Apr 2020 om 21:52

De raad van de OGH is op 15 juni online bijeengeweest. Het online vergaderen gaat steeds beter, maar soms laat de techniek ons wel in de steek. Bij de voorzitter viel op het eind van de vergadering het netwerk uit waardoor de verbinding werd verbroken.

In de vergadering was Gerard Doornekamp aanwezig. Gerard verzorgd al jaren voor ons de OGH website en verzorgt-en verstuurt de OGH nieuwsbrieven. Een stille kracht op de achtergrond die we vaak niet zien, maar een zeer nuttige bijdrage levert. Al een poosje is Gerard bezig om een geheel nieuwe website voor de OGH te bouwen. In de raadsvergadering heeft Gerard aangegeven waarom het nodig is, de huidige architectuur van de website is sterk verouderd, hierdoor wordt het versturen van o.a. de nieuwsbrieven steeds moeizamer. Gerard heeft ons door de nieuwe website geleid. Als raad zijn we blij en verheugd dat de nieuwe website in de basis staat. De afgelopen weken hebben meerdere OGH leden een email van Gerard gehad met de vraag om de teksten van "hun" deel van de website aan te passen aan de huidige situatie. Zodra deze teksten zijn aangepast zal de nieuwe website de oude gaan vervangen. De URL van de oude en de nieuwe website blijven gelijk.  

De eerste fysieke vieringen zijn geëvalueerd, die we met de nodige maatregelen hebben gehouden. De raadsleden hebben alleen maar positieve reacties gehad dat we weer fysiek bijeen kunnen komen. Naar de mening van de raad passen de genomen maatregelen goed bij de OGH gewoontes. Op het moment dat dit stukje wordt geschreven zijn er meer versoepelingen en mogen we steeds meer, de verwachting is wel dat we 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven.

Met dank aan Gerrit Dogger is er een volledige rooster ingevuld voor de 2e helft van dit jaar, mooi dat we iedere week een viering kunnen en mogen organiseren.

In juli is er geen raadsvergadering, in de raadsvergadering van augustus gaan we bespreken of en hoe we de startzondag vorm gaan geven.

Voor de degene die op vakantie gaan een fijne vakantie gewenst. 

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: