header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Nieuws
Nieuws
Uit de Raad, mei 2020
20 Mei 2020 om 22:19

Dit is de tweede raadsvergadering in Coronatijd, daarom komen we online bijeen.

Vieringen OGH: Gezien de huidige maatregelen kunnen we voorzichtig plannen maken voor het starten met de vieringen. We zijn afhankelijk van de maatregelen van de overheid en de maatregelen van Mediant voor gebruik van de theaterzaal.  Voor wat betreft de maatregelen van de overheid lijkt het erop dat vanaf 1 juni weer bijeenkomsten gehouden mogen worden met maximaal 30 personen. Er is overleg met Mediant over het gebruik van de theaterzaal en welke voorwaarden Mediant hierin gaat stellen. Als raad hopen we dat we op 7 juni weer mogen en kunnen starten met de (aangepaste) vieringen OGH.

Paaskaars: De paaskaars is nog niet ingewijd. De gedachte is om het inwijden van de paaskaars te doen op de eerste viering die wordt gehouden. De werkgroep liturgie wordt gevraagd om hierin mee te denken samen met de voorganger. De raad ziet graag dat er aandacht is voor de paasgedachte tijdens het inwijden van de paaskaars.

Protocol: het concept protocol "vieringen OGH in Corona tijd" wordt besproken en de aanpassingen worden doorgevoerd. Nadat duidelijk is wanneer we weer vieringen mogen houden en welke voorwaarden er zijn wordt het protocol eventueel hierop aangepast.

Anneke Kemper: op 1 juli is Anneke 25 jaar in dienst bij Mediant en voorganger / raadslid van de OGH. In overleg met Mediant wordt gekeken op welke wijze (gezien de Corona crisis) hier aandacht aan kan worden gegeven.  

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Uit de Raad, april 2020
30 Apr 2020 om 21:52

De Raad van de OGH komt sinds de Corona-crisis digitaal bijeen en zo ook op dinsdag 28 april om 19.30 uur.

1.      Wij hebben het gehad over de ontwikkelingen binnen Mediant rond de Corona-crisis. Op dit moment wijzigt Mediant haar beleid nog niet. En dat betekent dat er vooralsnog geen vieringen in de Theaterzaal kunnen worden gehouden. Anneke houdt Bé op de hoogte van ontwikkelingen. Mediant volgt het beleid van het RIVM. Als OGH willen we weer vieringen organiseren als Mediant bijeenkomsten binnen het anderhalf meter beleid toestaat. Bé maakt hiervoor een opzet en stuurt dit rond in de Raad ter aanvulling of verbetering, zodat we snel kunnen schakelen als beleid wordt aangepast. De ruimte zal geen probleem zijn. Het delen van brood en wijn in de kring zal aanvankelijk niet mogelijk zijn binnen het anderhalf meter beleid en ook het koffiedrinken na de viering zal goed geregeld moeten worden of vervallen. Het in- en uitgaan van de ruimte heeft organisatie nodig. Iemand bij de deur zou daarop kunnen toezien. Bé zal deze gedachten uitwerken.

2.      De raadsleden informeren elkaar over hoe het hen vergaat in deze Coronatijd. Het meeste werk gaat gewoon door, of op werklocatie of thuis achter de laptop. De Paaskaars is door velen in dank ontvangen en heeft een gevoel van verbondenheid opgeroepen. Er zijn veel positieve en blije reacties gekomen op dit initiatief. Over het algemeen wordt het thuiswerken saai gevonden en de relaties binnen de OGH en het gehele sociale leven worden gemist. Er wordt veel geklust door de Raadsleden in huis. Een enkel Raadslid heeft zorgen over familie, maar gelukkig zijn er geen corona-patiënten in de naaste omgeving van ons. Het werken en leven met structuur wordt belangrijk gevonden in deze Corona-tijd. De zorgen om ouders zijn bij een enkeling toegenomen. Iedereen ziet uit naar life-contact!

3.      De Raad wenst eenieder alle goeds in deze lastige Corona-tijd.

Anneke Kemper

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: