header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen
Vieringen
Online viering OGH

In de extra nieuwsbrief van 22 januari is er geschreven dat de raad gaat kijken welke mogelijkheden er zijn om in februari tweemaal een online viering te gaan houden en dat deze viering online te volgen is. Deze vraag is ook bij de liturgiecommissie neergelegd en er zijn twee data voorgesteld om naar toe te werken, dat zijn 14 en 28 februari. De afgelopen weken is er in samenwerking met Mediant gekeken naar de mogelijkheden. Technisch is het mogelijk om een online viering te gaan houden.

Na een proefopname heeft de raad, samen met de liturgiecommissie, besloten om voor 14 februari geen online viering te gaan houden de reden is dat de kwaliteit van de opname onvoldoende is.

De doelstelling die we willen halen met de online viering is verbinding, als je wilt verbinden moet je elkaar aankijken op een natuurlijke wijze. Juist dit is de uitdaging bij de opname.

Op 14 februari is er geen online viering, we gaan ons best doen om op 28 februari wel een online viering te gaan houden, we houden je op de hoogte.

Week van gebed voor eenheid 2021

Doe mee aan de online interkerkelijke Week van gebed voor eenheid 2021

#blijfinmijnliefde

#blijfinmijnliefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes.

Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De gebedsweek vindt plaats van 17 t/m 24 januari.
Het thema  #blijfinmijnliefde verwijst naar een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Hij zegt daar tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.' Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van gebed voor eenheid gebeurt.

Bidden voor Enschede, meer leren over bidden en ons gebedsleven verdiepen: dat is wat we heel graag samen met jou willen doen!

Tijdens de avond laten we ons inspireren door een filmpje van de Prayer course van Alpha Nederland, is er aanbidding en gaan we bidden.

De gebedsavonden worden digitaal en door verschillende kerken georganiseerd.
De avonden starten om 20.00u en duren tot circa 21.30u.

Maandag         18 Januari       https://us02web.zoom.us/j/87292523224 
Dinsdag          19 januari       https://youtube.com/user/egenschede 
Woensdag       20 januari       https://kerkdienstgemist.nl/stations/1473-Ontmoetingskerk-Enschede 
Donderdag      21 januari       https://www.stadskerkdeverbinding.nl/ 
Vrijdag           22 januari       https://youtube.com/c/MaranathakerkEnschede

Vieringen OGH de komende weken

Deze week heeft het kabinet besloten dat er een avondklok wordt ingesteld als de Tweede Kamer ermee instemt. Dit geeft helaas ook aan dat de maatregelen verder worden aangescherpt en daardoor kan de raad niet anders doen dan besluiten dat er tot 8 maart geen vieringen worden georganiseerd.

In de OGH raadsvergadering van 19 januari hebben we besproken dat het nu wel erg lang duurt dat er geen vieringen worden gehouden. De raad heeft daarom besloten te onderzoeken of het mogelijk is in februari twee keer een online viering te gaan organiseren, de online vieringen zijn dan te volgen via internet. De komende dagen gaan we in gesprek, als eerste met Mediant, of dit mogelijk is en hoe we het kunnen uitvoeren. Zodra dit duidelijk is zullen we u informeren.

Geen vieringen tot 17 november

In de week van 7 oktober heeft de raad van de OGH besloten om voorlopig geen vieringen te gaan houden. We gaven toen de volgende redenen:

  • Het toenemende aantal besmettingen, ook in Twente en Enschede.
  • Relatieve kwetsbaarheid van onze gemeenschap, omdat de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant is en cliënten van Mediant aan onze vieringen deelnemen.
  • De genomen maatregelen door de overheid.

Dinsdag 20 oktober is de raad van de OGH bijeengeweest en hebben we dit besproken of we het stoppen van de vieringen gaan continueren. Vorige week heeft de overheid besloten om extra maatregelen te nemen en we zien dat de aantal besmettingen nog steeds toe nemen. Ook hebben we de geluiden die vanuit de leden tot ons zijn gekomen meegenomen in deze overweging.

Dit overwegende heeft de raad besloten om tot 17 november geen vieringen te gaan houden gezien de huidige situatie.

Op 12 november komt de raad weer bijeen om dit besluit te overwegen en een vervolg besluit te nemen. 

Namens de raad OGH,
Hartelijke groet,
Bé Meerman

Geen vieringen in oktober

Omdat het aantal besmettingen van het corona virus weer toeneemt en er aanvullende maatregelen zijn genomen, is de OGH raad deze week bijeen geweest om te overleggen of we de vieringen wel of niet door moeten laten gaan en welke maatregelen we eventueel moeten nemen.

De OGH raad heeft besloten tot 26 oktober geen vieringen te gaan houden. De redenen hiervoor zijn:

  • Het toenemende aantal besmettingen, ook in Twente en Enschede.
  • Relatieve kwetsbaarheid van onze gemeenschap, omdat de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant is en cliënten van Mediant aan onze vieringen deelnemen.
  • De genomen maatregelen door de overheid.

We beseffen dat dit geen leuk bericht is maar we zijn van mening dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen.

In de week voor 26 oktober gaan we opnieuw overwegen of we dit besluit gaan verlengen.  

Namens de raad OGH.
Hartelijke groet,
Bé Meerman

Vrede verbindt verschil

VREDE VERBINDT VERSCHIL. Dit is dit jaar is het thema van de vredesweek. Graag willen wij u uitnodigen voor deze oecumenische kerkdienst aan het begin van de vredesweek. En dat is op zondag 20 september om 10:00 uur in de Jacobuskerk (Oude Markt, Enschede)..

Ook, of juist dit jaar, organiseren we in de vredesweek een oecumenische viering Juist omdat het dit jaar allemaal anders is dan anders, hebben wij elkaar nog meer nodig. En is het nog belangrijker om de nadruk te leggen op het zoeken naar wat ons verbindt.

In deze uitzonderlijke tijd willen wij graag samen met u de vrede vieren. In een periode die juist alle verschillen bijna pijnlijk blootlegt, willen we met elkaar de vrede vieren en ons met elkaar verbinden.

Helaas kunnen wij niet garanderen of wij de vorm van de viering op het laatst nog moeten bijstellen. Hierin zijn wij afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM.

We willen u vragen om voor deze dienst te reserveren. Dit kunt u doen door de week voor de viering een mail te sturen naar:

De collecte in de dienst is bestemd voor Libanon. Libanon is een land dat al jarenlang de gevolgen ondervindt van de onrust in de regio, zo vangt het ook zo'n 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen op. Nu wordt de bevolking van Beiroet nog eens getroffen door de enorme explosie in de haven. Naast al deze onrust wordt de bevolking, zoals we in beelden hebben kunnen zien, nu aan haar lot over gelaten terwijl er zoveel mensen dakloos zijn geworden. De klap van de explosie werd zelfs nog in Cyprus waargenomen... Voor alle mensen die getroffen zijn door deze ramp zamelen we nu geld in. Dit geld gaat rechtstreeks naar de hulptroepen in Beiroet die daar ter plekke goed kunnen bekijken waar de hulp het meest nodig is. We bevelen deze collecte van harte bij u aan.

Als u een idee heeft voor voorbeden in deze vredesviering, dan kunt u deze opsturen naar:

Wij verheugen ons erop u te kunnen begroeten in deze bijzondere vredesviering in deze bijzondere tijd. Wij hopen op een mooie dienst waarin we ons met elkaar kunnen verbinden door alle veranderingen heen.

<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 10 van 28
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: