header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen
Vieringen
Oecumenische viering in de week van Gebed voor de eenheid

Op zondag 27 januari 2019 vieren we met elkaar de oecumenische viering in het kader van de week van Gebed voor de eenheid. Aanvang is om 10.00 uur en het thema RECHT.
Dit wordt uitgewerkt: zoek het recht en niets dan het recht.

Veel verschillende kerken uit Enschede werken hierin samen. De viering vindt plaats in de kerk van het Leger des Heils, korps Enschede, Zenderenbrink 2, 7544 DZ, Enschede.

Het interkerkelijk koor Creedon werkt mee en ook het muziekkorps van het Leger des Heils.
Tijdens de viering is er apart aandacht voor de kinderen, er is een kindernevendienst.

In de oecumenische viering houden we altijd een collecte voor een goed doel. Dit keer hebben we een dubbele reden om voor Indonesië te kiezen.

  • De opzet van deze viering komt uit Indonesië.
  • Kortgeleden was er in Indonesië een afschuwelijke tsunami.

Daarom hebben we voor het goede doel gekozen voor de slachtoffers op het Indonesische eiland Sulawesi. Er kwamen veel mensen om en er zijn vele gewonden. Vele gebouwen zijn weggevaagd. Het Leger des Heils was ter plekke al actief en zal met de opbrengst, de bewoners ondersteuning verlenen en waar mogelijk de gebouwen weer opbouwen. Hierdoor komt het geld direct en totaal terecht bij de getroffenen. Er komt iemand over vertellen, die bij deze hulpverlening betrokken is. Wij hopen dat u ruim zult geven.

In veel andere kerken, waaronder de kerken van de R.K. Parochie St. Jacobus de Meerdere en de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek is er die dag geen viering. Ieder wordt uitgenodigd bij deze oecumenische viering.

Oecumenisch beraad Enschede

Taizé viering

Op zondag 11 november is er weer een Taizé-viering.
Een week eerder, op zondag 4 november, en op de zondag zelf is er de mogelijkheid om van 9.30-10.00 uur met Pieternel Pirenne de liederen in te oefenen.

Met vriendelijke groet
Pieternel Pirenne

Viering zondag 23 september

Oecumenische viering in de Jacobuskerk en geen viering van de OGH in Mediant

Deze week is de vredesweek. Die wordt afgesloten met een oecumenische viering voor heel Enschede. Deze viering vindt plaats in de Jacobuskerk in het centrum van de stad en begint om 10.00 uur. De Oecumenische Raad Helmerhoek (ORH) vindt het niet gepast om daarnaast een eigen viering in Mediant te houden. Dat druist tegen de gedacht achter oecumene in.

Als je niet op eigen gelegenheid kunt komen, maar vervoer nodig hebt, neem dan contact op met Diny Ruesink, telefoonnummer: 06-43706500.

Dit bericht is ook afgekondigd in de viering van zondag 16 september.

Namens de ORH,
Albert Fransen

De zondagse viering

Oecumenische vieringen, plaats en tijd, liturgie en zangbundels, welkom in de viering, vrijwilligers in de viering, kindernevendienst, kring tijdens de viering, kinderoppas.

Lees meer...
Gemeenteledendienst

Als de maand vijf zondagen telt, is er op de vijfde zondag een gemeenteledendienst. Deze vieringen worden voorbereidt door de liturgiecommissie en worden volledig verzorgd door gemeenteleden.

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 11 - 15 van 15
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: