header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Activiteiten arrow Catechese en jeugdactiviteiten
Catechese en jeugdactiviteiten

Maaltijdcatechese, Basiscatechese, Jeugdclub en Jeugdcatechese.

Maaltijdcatechese
De kinderen starten in groep 4 en 5 met de maaltijdcatechese. Deze kindercatechese rond de Maaltijd van de Heer is bedoeld om de kinderen voor te bereiden op de maaltijdviering, vergelijkbaar met de eerste communie in de Rooms Katholieke Kerk. Dit project wordt één keer in de twee jaar gehouden. De werkgroep initieert samen met de pastor de start van dit project door de ouders uit te nodigen en hen de gang van zaken rond dit project uit te leggen. Twee van de ouders, onderbegeleiding van de werkgroep, leiden het project. Dit project wordt afgesloten met een viering.

Basiscatechese
Na dit project wordt deze groep kinderen uitgenodigd om de rest van de jaren van het basisonderwijs in dezelfde groep basiscatechese te volgen. In een vaste groep ontdekken de kinderen op een aantrekkelijke manier het hoe en waarom van allerlei gewoontes, symbolen, begrippen en voorwerpen binnen de kerken en leren zij de verhalen uit de bijbel kennen.
In blokken van 8 lessen worden verschillende thema's behandeld.

Jeugdclub
De kinderen die toe zijn aan basiscatechese worden uitgenodigd voor een eigen club. De club en basiscatechese wisselen elkaar af, zodat de kinderen gedurende het hele jaar activiteiten hebben.

Jeugdcatechese
Dit is het vervolg op de basiscatechese voor jongeren van 12 tot ongeveer 18 jaar. De vorm die hiervoor gegroeid is, zijn gespreksgroepen, waar de onderwerpen voor een groot deel worden ontleend aan de belevingswereld van de deelnemers.
Naast bijeenkomsten en werkvormen die vooral het karakter hebben van leren, verkennen en ervaringen uitwisselen, zijn er ook activiteiten waar vooral gezelligheid en het elkaar ontmoeten voorop staan.

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: