header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Nieuws arrow Uit de Raad, juni 2018
Uit de Raad, juni 2018

In juni is er weer een Raadsvergadering geweest. Hieronder de punten die besproken zijn:

 1. Opening. Bé houdt een mooie opening over Jezus die over het water liep. Hij trekt een vergelijking met de Raad. Het is belangrijk dat wij als Raad elkaar vertrouwen.
 2. Contacten met PGE. Herma en Diny gaan naar de bevestiging van de nieuwe predikant Oane Reitsma op 8 juli.
 3. Contacten met RK Kerk. Per 1 september komt er een nieuwe priester, Paul Daggenvoorde.
 4. Startzondag. Op 9 september op de Viermarken. Bob gaat voor. We denken na over leuke activiteiten en het vervoer vanaf Mediant.
 5. Website OGH. Is de opmaak en lay-out nog in orde? Is het programma verouderd? Bé stelt voor om een werkgroepje op te richten om gericht te kijken naar wat we willen en te kijken naar bestaande programma's. Gerard zal hiervoor worden benaderd door Anneke.  Bé wil meedenken en meedoen.
 6. Privacywet. Onze website gaan we onderzoeken op privacybestendigheid. (HTPSS:// moet worden toegevoegd, cookies, stappenplan). Er wordt geadviseerd om het simpel te houden. Bé heeft kennis en ervaring. Hij wil zich hierin verdiepen en komt met een opzet voor een privacy verklaring voor de komende Raadsvergadering.
 7. Portefeuilles.
  Uitstapjes: Klaas wil het graag blijven organiseren met Jaap Bakker, drie keer per jaar.
  Muziek: Diny pakt dit op na de zomer.
  Activiteiten: Herma meldt dat het Bloemschikken is geweest op 19 juni op het Helmgras. Het was een hele gezellige avond. De opkomst was wat gering. Wellicht in het najaar nog eens organiseren.
  Verdieping: Gerry vertelt over de bezinningsdag op 3 juni bij haar thuis. Het was een hele mooie dag met 13 mensen. Met behulp van foto's en het thema pelgrimage werd er verdieping gevonden. Dit is voor herhaling vatbaar. Liever een dag verdiepen dan een avond. Gerry gaat het weer opnieuw organiseren.
  PR-groep: Anneke vertelt dat de groep goed draait. Publicaties in andere bladen worden gewaardeerd. Dit doet Gerard. Rolf werkt aan de transparantie van de OGH door een maand- en jaarkalender bij te houden.
  Werkgroepen:
  Liturgie: Bob heeft Gerry vervangen tijdens haar afwezigheid. Gerdien meldt dat er weer gezocht gaat worden naar vormen van digitale liturgie. Jaren geleden hebben we hiermee geëxperimenteerd. Toen is het afgeketst op de kring. Dit wordt belangrijk gevonden zonder daarbij met zijn allen naar een scherm te kijken.
  Kostergroep: Albert meldt dat dit goed gaat. De vervanging wordt onderling geregeld. Dit loopt goed.  Wijn schenken na de viering voor patiënten is niet de bedoeling. Dit naar aanleiding van een verzoek. Er zal gezocht worden naar praktische mogelijkheden om druivensap te schenken. Dit pakt Albert op.
  Bloemengroep: Herma zegt dat deze groep goed draait. Komt tweemaal per jaar bijeen.
  Voorgangersoverleg: Anneke geeft aan dat een nieuwe afspraak van samenkomst wordt gemaakt, wellicht met nieuwe voorganger(s).
 8. Rondvraag: Diny meldt het tekort aan pianisten. De raadsleden zullen zoeken naar nieuwe mensen. Dit komt op de agenda voor de volgende keer.

Anneke Kemper


Opmerkingen van Gebruikers
Your Name / Email Address

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: