header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen arrow Oecumenische Vredesviering 22 september 2019
Oecumenische Vredesviering 22 september 2019

images/stories/Nieuwsbrief114/jacobsladder, chagall, frank2.jpgDit jaar zal er op de 1e zondag in de vredesweek in Enschede één Oecumenische Vredesviering zijn. Deze is om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk. Veel verschillende kerken uit Enschede werken hierin samen. Pastor Frank de Heus, ds. Oane Reitsma en majoor Peter Schraa gaan voor. Medewerking wordt verleend door het muziekkorps van Het Leger des Heils en het St. Jan-Michaelkoor.

Het thema van de viering is: Vrede verbindt over grenzen. We zullen aandacht besteden aan grenzen die scheiden en verbinden.
Er is in de voorbereidingsgroep ernstig nagedacht hoe dit in de viering zo goed mogelijk een plaats kan krijgen. Wat is de persoonlijke ervaring over grenzen die scheiden en verbinden? In de lezing komt de Jacobsladder ter sprake.

De collecte tijdens deze viering is bestemd voor Stichting Humanitaire Hulp Syrië. Deze stichting steunt kleine projecten die rechtstreeks ten goede komen aan de vluchtelingen in Syrië. Trui Bolscher, uit Enschede, is bestuurslid en haar partner, oorspronkelijk afkomstig uit Aleppo, reist wanneer mogelijk naar de regio vanuit zuid-Turkije. Hij communiceert dagelijks met de leden van de organisatie in de regio en met andere lokale hulporganisaties. Hij heeft op die wijze letterlijk goed zicht op welke hulp waar het meest nodig is. Geprobeerd wordt ook de vluchtelingen daarbij zelf iets te laten bijdragen in welke vorm dan ook. Zo mogelijk zal mevr. Bolscher tijdens de viering, zelf iets vertellen over het project.

Wij hopen veel mensen te begroeten tijdens deze Oecumenische Vredesviering in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, 7512 EK Enschede.

In Mediant zal op deze zondag geen viering zijn van de OGH.

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: