header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen arrow Eerste Kerstdag
Eerste Kerstdag

Ik geloof niet meer in God, maar ik mis Hem wel....

Deze uitspraak van iemand die behoorlijk door het leven getekend is, vanwege verlieservaringen en ziekte, trof mij diep in het hart. Ik geloof niet meer in God, maar ik mis Hem wel. Wanneer mensen getroffen worden door een ongeluk, ziekte, dood of het verlies van een relatie, van bestaanszekerheid, kan ik me die wanhoop ook best wel voorstellen. Het vraagt nooit om een oordeel, maar om barmhartig luisteren.

images/stories/Nieuwsbrief118/eerste kerstdag.pngEr zijn veel mensen die scheuren hebben opgelopen, beschadigd zijn door het leven. Ieder mens verdient respect omwille van de menselijke waardigheid. Voorzichtig met elkaar want ieder mens is beeld van God, zo leert ons 't kind van Bethlehem, de latere man van Nazareth.

Op Eerste Kerstdag vieren we de selfie van God, te zien in het Christuskind. We komen samen, daar waar ruimte is voor velen. In onze gemeenschap mag eenieder zijn zoals hij of zij is. Bij de kerststal is ruimte voor de herders en de koningen, voor alle mensen, van welke rang of stand ook. We zijn voor God allemaal gelijk.

Tot ziens op Eerste Kerstdag. Voorganger in de viering is pastor Frank Beuger.

 

 

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: