header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Nieuws arrow Nieuws arrow In memoriam Harry Jaspers Focks, 1952-2020
In memoriam Harry Jaspers Focks, 1952-2020

Geschokt namen we afgelopen weekend kennis van het onverwachte overlijden van Harry Jaspers Focks op de leeftijd van 68 jaar.

Een fietsongeluk in de buurt van zijn woonplaats Zeewolde werd hem fataal.
Hij was voorganger van de OGH en geestelijk verzorger van Mediant van september 1991 tot juni 2000. In deze periode van bloeiende oecumene hebben we Harry leren kennen als een bevlogen en inspirerende voorganger met een groot hart voor oecumene. In de online viering van de Ontmoetingskerk van afgelopen zondag werd zijn naam genoemd met daarbij uitgesproken de volgende woorden:
"Mede door zijn beeldend taalgebruik wist hij werelden te verbinden: patiënten van Mediant met het leven van de gemeente, protestant met katholiek, jong met oud, maar vooral Geloof met het Leven".

Hij kwam in de Helmerhoek wonen samen met zijn vrouw Willy en zijn drie toen nog jonge kinderen Gerline, Gerco en Ronald. Harry heeft na zijn vertrek uit Enschede tot aan zijn emeritaat gewerkt als voorganger van de protestantse gemeente in Zeewolde. Actief als hij altijd was zou hij binnenkort nog starten als pastoraal werker in een verzorgingshuis.
Wij zijn in onze gedachten en gebeden bij Willy, zijn kinderen en kleinkinderen. Wat zal hij gemist worden in zijn gezin en verdere familie.
De besloten dankdienst heeft donderdag 2 april plaatsgevonden. 

 

images/stories/Nieuwsbrief120/rouwkaart-ds.-harry-jaspers-focks1.jpg


Opmerkingen van Gebruikers
Your Name / Email Address

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: