header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen arrow Viering zondag 16 augustus*
Viering zondag 16 augustus*

Op zondag 16 augustus a.s. vieren we een bijzondere dienst, want we komen sinds een hele lange tijd weer bij elkaar als gemeenschap. De corona crisis heeft onze normale gang behoorlijk op z'n kop gezet. Veel mensen missen dat gevoel van gemeenschap, de ontmoeting met elkaar, het kunnen zingen in de kerk. Voorlopig zal dat laatste nog niet kunnen, maar we hopen elkaar toch te ontmoeten, ook al is het op afstand.

We willen u vragen de Paaskaars mee te nemen die u gekregen heeft van de OGH. Tijdens de viering wordt de nieuwe Paaskaars aangestoken als symbool van het Licht van Christus onder ons. Normaal gesproken gebeurd dat met Pasen maar dat kon helaas niet.

images/stories/Nieuwsbrief125/bij 16 augusatus2.jpgUit het evangelie die zondag lezen we het verhaal over de Kanaänitische vrouw, die bij Jezus niet welkom was. Het speelt zich af in wat nu Libanon is, het land dat zo zwaar is getroffen door die enorme explosie in de haven van Beiroet. Jezus wil niets van die vrouw weten, want ze is ‘heiden'. Maar die vrouw vecht voor haar kind. Tussen die twee ontvouwt zich een vreemd gesprek over dat het niet goed is de kinderen brood af te nemen en het aan de honden te voeren. Door te volharden en aan te dringen weet de vrouw Jezus tot een ander inzicht te brengen en is ze uiteindelijk meer dan welkom.

U bent van harte welkom en hopelijk zien we elkaar a.s. zondag.

Met vriendelijke groet,

Ds. Bob Wijnbergen. 

* Vanwege vakantie van de webmaster is dit bericht na 16 augustus op de website geplaatst.

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: