header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Hoofdpagina arrow Vieringen arrow Online viering OGH
Online viering OGH

Op 28 februari hadden we een primeur die we liever niet hadden. Voor het eerst is er een online viering geweest die "live" meegekeken kon worden. Met hulp van de technische dienst van Mediant is dit gerealiseerd. Met de nodige voorbereidingen is het, denken we, goed gelukt om een viering te houden zoals we gewend zijn. Onze vaste pastor Anneke Kemper ging voor, René als voorzanger en Marian als lector mochten dit voor het eerst doen, spannend was het, gaat het wel zoals het bedacht is en hoe komt het bij de mensen thuis over? De reacties die we gehad hebben waren allemaal positief met opbouwende punten. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar voor de eerste keer is het goed gelukt.

Deze positieve reacties heeft de raad op dinsdagavond 2 maart geëvalueerd. Hoe en op welke wijze willen we de komende weken vieringen verzorgen? De raad heeft alle voors en tegens besproken. Conclusie is dat er tot en met Pinsteren geen fysieke vieringen worden georganiseerd, wel gaan we online vieringen verzorgen.

Zondag 2 mei

Na de online viering van 2 mei is gebleken dat de geluidskwaliteit van deze viering niet voor iedereen goed is geweest. Sommigen hebben wat er gezegd is of wat er gezongen is niet goed kunnen horen en ook de overweging niet. Nu kan dit alles niet hersteld worden. Wel is gebleken dat het gebruik van boxen aan een laptop ondersteunend kan zijn of het terug kijken via een TV.
Mocht dit alles toch niet lukken, dan kunt u hier de overweging bekijken. Klik hiervoor op deze link. Het is maar een klein onderdeel, maar misschien voor degene die gekeken heeft maar de overweging niet heeft kunnen horen een troost. Deze overweging hoort bij de eerste lezing ( 1 Johannes 3, 18-24) en de evangelielezing (Johannes 15, 1-8) van deze zondag.

Anneke Kemper

Zondag 23 mei

Zondag 23 mei is de volgende online viering van de OGH.
Voorganger is mevrouw Gerrie Slütter-Peterkamp.

U kunt op de volgende manieren de viering volgen:

10 minuten voor de start van de viering gaan we uitzenden zodat er tijd is om het juiste kanaal te vinden.

De liturgie voor deze viering kunt u hier bekijken. Klik hiervoor op deze link.

De viering wordt ook opgenomen om later terug te kijken, de opname staat op hetzelfde YouTube kanaal als tijdens de uitzending.  

Goede doelen

Veel organisaties hebben hinder van de geldende corona maatregelen.
Tijdens onze vieringen collecteerden we de afgelopen jaren wekelijks voor landelijke, maar ook voor plaatselijke goede doelen organisaties. Vanaf het moment dat we gestopt zijn met onze fysieke bijeenkomsten is ook het collecteren voor deze goede doelen gestopt.
Ik ben ervan overtuigd dat u met enige regelmaat de bekende landelijke organisaties van een gift voorziet. Maar geldt dit ook voor de plaatselijke goede doelen die u via de wekelijkse kerkcollecte royaal van giften heeft voorzien?

Graag maak ik u attent op een aantal van de plaatselijke goede doelen die uw bijdrage goed kunnen gebruiken. Ik denk dan aan organisaties als:

  • Stichting leergeld Enschede                             NL07 RABO 0141 8698 01
  • Voedselbank Enschede-Haaksbergen             NL98 RABO 0316 0408 78
  • Fonds Bijzondere Noden Enschede                NL29 RABO 0396 7636 77
  • De Wonne Enschede                                       NL43 INGB 0004 1422 99

Wanneer u meer informatie wilt over deze organisaties dan kunt u deze via het internet gemakkelijk vinden.

Als penningmeester wil ik ook onze eigen geloofsgemeenschap nog even onder uw aandacht brengen. Ons uitgavenpatroon is momenteel weliswaar aanzienlijk lager dan vorige jaren maar onze inkomsten blijven ook fors achter bij de begrotingsraming. Ook de OGH kan uw gift goed gebruiken.

  • Stichting materieel beheer OGH                       NL43 INGB 0664 9791 57

Van harte aanbevolen!
René ten Thij

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: