header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Welkom

Welkom op de site van de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek. Op deze site kunt u zowel informatie over de OGH als informatie over de vieringen en werkgroepen van de OGH terugvinden. Mocht u nog suggesties hebben met betrekking tot ontbrekende inhoud, schroom dan vooral niet contact met ons op te nemen.

Maatregelen n.a.v. Corona-virus verlengd

Zoals je waarschijnlijk dinsdagavond 31 maart hebt gehoord wordt de huidige situatie n.a.v. het Corona-virus verlengd tot 28 april. Dit betekent dat er tot 28 april geen OGH vieringen zijn in de theaterzaal van Mediant. Als raad vinden we dit zeer spijtig te meer omdat ook de paasvieringen in deze periode valt.

Als gebaar van meeleven stellen we voor om iedere zondag en de paascyclus op het tijdstip van de viering als gemeente stil te staan, een kaarsje aan te steken en de tekst van de zondag te lezen.

Datum

Dag

Tijdstip

Bijbeltekst

5 april

Zondag

10.00

Mattheüs 26, 1-27, 66

9 april

Witte donderdag

19.30

Mattheüs 26, 30-46a

10 april

Goede vrijdag

19.30

Johannes 18, 1-19, 42

11 april

Paasnacht

22.00

Mattheüs 28, 1-10

12 april

Zondag

10.00

Johannes 20, 1-18

19 april

Zondag

10.00

Johannes 20, 19-23

26 april

Zondag

10.00

Johannes 21, 1-14

Het is een rare tijd die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Ik wens iedereen goede gezondheid toe niet alleen voor jou maar voor al je naasten.

Bij de Protestantse Gemeente Enschede (Ontmoetingskerk) zijn alle vieringen online te volgen, je vindt de vieringen deze website (https://www.pgenschede.nl/overzichtkerkdiensten ). 

Een hartelijke groet,
Namens de Raad OGH
Bé Meerman

In memoriam Harry Jaspers Focks, 1952-2020

Geschokt namen we afgelopen weekend kennis van het onverwachte overlijden van Harry Jaspers Focks op de leeftijd van 68 jaar.

Een fietsongeluk in de buurt van zijn woonplaats Zeewolde werd hem fataal.
Hij was voorganger van de OGH en geestelijk verzorger van Mediant van september 1991 tot juni 2000. In deze periode van bloeiende oecumene hebben we Harry leren kennen als een bevlogen en inspirerende voorganger met een groot hart voor oecumene. In de online viering van de Ontmoetingskerk van afgelopen zondag werd zijn naam genoemd met daarbij uitgesproken de volgende woorden:
"Mede door zijn beeldend taalgebruik wist hij werelden te verbinden: patiënten van Mediant met het leven van de gemeente, protestant met katholiek, jong met oud, maar vooral Geloof met het Leven".

Hij kwam in de Helmerhoek wonen samen met zijn vrouw Willy en zijn drie toen nog jonge kinderen Gerline, Gerco en Ronald. Harry heeft na zijn vertrek uit Enschede tot aan zijn emeritaat gewerkt als voorganger van de protestantse gemeente in Zeewolde. Actief als hij altijd was zou hij binnenkort nog starten als pastoraal werker in een verzorgingshuis.
Wij zijn in onze gedachten en gebeden bij Willy, zijn kinderen en kleinkinderen. Wat zal hij gemist worden in zijn gezin en verdere familie.
De besloten dankdienst heeft donderdag 2 april plaatsgevonden. 

 

images/stories/Nieuwsbrief120/rouwkaart-ds.-harry-jaspers-focks1.jpg

Schrijf Opmerking (0 opmerkingen)
Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: