header image
Website Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek
Welkom

Welkom op de site van de Oecumenische Geloofsgemeenschap Helmerhoek. Op deze site kunt u zowel informatie over de OGH als informatie over de vieringen en werkgroepen van de OGH terugvinden. Mocht u nog suggesties hebben met betrekking tot ontbrekende inhoud, schroom dan vooral niet contact met ons op te nemen.

Rooster vieringen juli/augustus 2019
Zondag Voorganger: Mevr. G. Slütter-Peterkamp  
07 juli  Organist/pianist:   Jesse Meerman  
10.00 uur  Doel 1e collecte: Stichting Leergeld  
   
 
Zondag  Voorganger:  Ds. B. Wijnbergen   
14 juli Organist/pianist: Gerrit Dogger  
10.00 uur Doel 1e collecte: De Wonne  
       
Zondag Voorganger: Pastor A. Kemper  
21 juli Organist/pianist: Martin Koning  
10.00 uur Doel 1e collecte: Oecumenisch Citypastoraat  
       
Zondag Voorganger: Ds. J. Zuurmond  
28 juli Organist/pianist: Gerard van Kempen
10.00 uur Doel 1e collecte: Missie en Zending  
       
   
Zondag Voorganger: Mevr. G. Slütter-Peterkamp  
04 augustus  Organist/pianist: Martin Koning  
10.00 uur Doel 1e collecte Vluchtelingenwerk  
       
Zondag  Voorganger:  Ds. B. Wijnbergen   
11 augustus Organist/pianist: Gerrit Dogger  
10.00 uur Doel 1e collecte: Voedselbank  
       
Zondag Voorganger: Pastor F. Beuger  
18 augustus Organist/pianist: -  
10.00 uur Doel 1e collecte: Diaconie en Caritas  
       
Zondag Voorganger: Pastor F. Peters  
25 augustus Organist/pianist: Gerard van Kempen  
10.00 uur Doel 1e collecte: De Wonne  

De vieringen worden gehouden in het Helmertheater van Mediant, locatie Helmerzijde, Broekheurnering 1050, Enschede (tenzij anders vermeld).
Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie of thee te drinken.

Autodienst
Als er mensen zijn die vervoer nodig hebben om naar de zondagse viering te gaan, kunnen zij contact opnemen met Klaas Hessels, telefoon 4282654.

Kinderoppas
Ouders die gebruik willen maken van de kinderoppas, graag voor zaterdag 16.00 uur bellen naar Herma ter Stege, telefoon 4775956.

Startzondag en afscheid Wim Schram

De raad heeft in haar laatste vergadering besloten om de startzondag te houden op zondag 1 september 2019.

Op deze startzondag wordt ook afscheid genomen van Wim Schram als pianist van onze OGH. Wim is vanaf het ontstaan van de OGH betrokken, we kennen Wim vooral van het begeleiden van de zondagse vieringen achter de piano. Klein van stuk maar groot in het spelen van de piano, jarenlang mochten wij genieten van zijn pianospel.

Hoe het programma er precies uit gaat zien dat weten nog niet, maar we starten met de zondagse viering om 10.00 uur en we sluiten rond 12.30 uur af met een gezamenlijke lunch. Zoals gebruikelijk zal er veel ruimte zijn om elkaar te ontmoeten. 

Oecumenische Vredesviering 22 september 2019

images/stories/Nieuwsbrief114/jacobsladder, chagall, frank2.jpgDit jaar zal er op de 1e zondag in de vredesweek in Enschede één Oecumenische Vredesviering zijn. Deze is om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk. Veel verschillende kerken uit Enschede werken hierin samen. Pastor Frank de Heus, ds. Oane Reitsma en majoor Peter Schraa gaan voor. Medewerking wordt verleend door het muziekkorps van Het Leger des Heils en het St. Jan-Michaelkoor.

Het thema van de viering is: Vrede verbindt over grenzen. We zullen aandacht besteden aan grenzen die scheiden en verbinden.
Er is in de voorbereidingsgroep ernstig nagedacht hoe dit in de viering zo goed mogelijk een plaats kan krijgen. Wat is de persoonlijke ervaring over grenzen die scheiden en verbinden? In de lezing komt de Jacobsladder ter sprake.

De collecte tijdens deze viering is bestemd voor Stichting Humanitaire Hulp Syrië. Deze stichting steunt kleine projecten die rechtstreeks ten goede komen aan de vluchtelingen in Syrië. Trui Bolscher, uit Enschede, is bestuurslid en haar partner, oorspronkelijk afkomstig uit Aleppo, reist wanneer mogelijk naar de regio vanuit zuid-Turkije. Hij communiceert dagelijks met de leden van de organisatie in de regio en met andere lokale hulporganisaties. Hij heeft op die wijze letterlijk goed zicht op welke hulp waar het meest nodig is. Geprobeerd wordt ook de vluchtelingen daarbij zelf iets te laten bijdragen in welke vorm dan ook. Zo mogelijk zal mevr. Bolscher tijdens de viering, zelf iets vertellen over het project.

Wij hopen veel mensen te begroeten tijdens deze Oecumenische Vredesviering in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, 7512 EK Enschede.

In Mediant zal op deze zondag geen viering zijn van de OGH.

Aanmelden
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mijn gegevens
Wachtwoord Herinnering
Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in om de OGH nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.


| Stuur vragen en opmerkingen over de website naar: