Wordt het onderstaande e-mailbericht niet correct weergegeven?
Klik hier voor de onlineversie.
 
 OGH Nieuwsbrief #148 - 30 september 2022
 
 
 

Deze Nieuwsbrief

Geloven

Zondag 9 oktober

Voorbereiding Taizéviering 

Collectedoelen oktober 2022

Rooster vieringen oktober 2022

Volgende Nieuwsbrief

 

Geloven

In deze tijd van complottheorieën is het moeilijk om erachter te komen wat de werkelijke waarheid is. Veel van wat wij als mensen meemaken kun je van verschillende kanten benaderen en in elke benadering zit wel een kern van waarheid in.
Jezus zegt: 'Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven' en daarin wordt van ons Christenen verwacht te geloven. Maar zo eenvoudig is dat niet.
Omdat we allemaal weldenkende mensen zijn, maakt dat onze gedachten alle kanten op worden gestuurd. Geloven we in de weg...dan doemt misschien het beeld van de brede en de smalle weg wel op. De smalle weg is de weg die we dienen te gaan en de brede weg biedt allerlei aanlokkelijke gedachten. Geloven we in de waarheid... wiens waarheid is de werkelijke? Er wordt zoveel onwaarheid verkondigd. Geloven we in het leven, het levenspad die ons toekomst biedt?
Maar in Jezus zijn ze alle drie vervat. Hem volgen lijkt zo makkelijk, maar ondertussen vragen we ons telkens af is dit wat we willen?
Zondag is het thema 'geloven als een mosterdzaadje'. Dat geeft veel meer de werkelijkheid weer waarin we ons bevinden. Het mosterdzaadje is zo klein. Maar al is ons geloof zo klein als een mosterdzaadje, dan heeft het nog genoeg kiemkracht om uit te groeien tot een grote plant die nog veel meer mosterdzaadjes voortbrengt dan we voor mogelijk houden. 
Geloof is als een steentje die in het water wordt gegooid. De kringen worden groter en groter. We hoeven ons niet af te laten schrikken door iets groots, we kunnen gewoon klein beginnen. 

Geloofsbelijdenis van een mosterdzaadje

Ik geloof dat ik kan groeien en tot de hemel reiken.
Mijn kracht ligt in wat anderen mij geven: water, licht en warmte.

Ik vertrouw dat ik meer kan betekenen voor anderen dan ik zelf kan overzien.
Mijn groei brengt verandering en beweging op ongekende wijze.

Ik geloof dat als ik kan groeien, jij dat ook kunt.
Jou geef ik wat anderen mij schonken: moties van vertrouwen, een plek om op te lichten, ruimte om te bewegen.

Ik vertrouw dat ieder mens gaat groeien wanneer een ander vertrouwen uitspreekt in zijn mogelijkheden. En dat wanneer één begint, anderen zullen meedoen en het vertrouwen zullen  aanvullen.

Ik geloof dat een zaadje niets minder is dan een boom in wording en dat God beter ziet dan ik. 

Met warme groeten,

Gerrie Slütter-Peterkamp

 

Zondag 9 oktober

Op 9 oktober a.s. is er geen viering in onze eigen locatie bij Mediant. Die zondag is er een Jubileumviering in de St Jan en zij hebben ons uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. We willen graag ieder de gelegenheid geven daarbij aanwezig te zijn.

Mocht u vervoer nodig hebben, dan kan dat geregeld worden. Graag bellen naar Gerdien, 06-12267322 of mailen naar G.looman@home.nl

 

Voorbereiding Taizéviering

taizéOp zondag 30 oktober a.s. staat er een Taizéviering gepland.
Om goed beslagen ten ijs te komen kunt u op zondag 16 oktober na de viering, o.l.v. Pieternel Pirenne een half uurtje de liederen alvast inzingen.
Wees welkom!

 

Collectedoelen oktober 2022

De goede doelen collectes voor de maand oktober zijn de volgende: Stichting Voedselbank (2-10), het Oecumenisch Citypastoraat (16-10), Woongemeenschap De Wonne (23-10) en Fonds Bijzondere Noden (30-10). Op 9-10 is er geen viering en dus ook geen collecte bij de OGH.

  • De Stichting Voedselbank Enschede-Haaksbergen helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Zij zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Op verzoek van professionele hulpverleners helpen zij in de regio Enschede Haaksbergen ongeveer 550 huishoudens met het tijdelijk verstrekken van gratis voedselpakketten.
  • Het Oecumenisch Citypastoraat Enschede is de "huiskamer van de stad", een plek in de binnenstad voor iedereen die wil praten over zijn leven, zorgen, plezier, of wat haar/hem maar bezighoudt. Je kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie, thee, een praatje en/of een goed gesprek. Iedereen is welkom. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig om je te woord te staan. Wil je een gesprek met een pastor dan is dat altijd te regelen.
  • Woongemeenschap de Wonne in Enschede leeft vanuit het christelijk geloof én de franciscaanse spiritualiteit. Vanuit deze inspiratie vangen zij mensen op, die ze voor een tijdje een thuis-gevoel willen geven.
  • Het Fonds Bijzondere Noden Enschede is een particulier initiatief en zet zich in voor inwoners van Enschede met materiële noden. Want ondanks dat armoede in een land als Nederland niet zou moeten voorkomen is de praktijk vaak anders.

 

Rooster vieringen oktober 2022

Zondag Voorganger: Mevr. G. Slütter-Peterkamp  
02 oktober  Organist/pianist:   Martin Koning  
10.00 uur  Doel 1e collecte: Stichting Voedselbank  
       
Zondag  Voorganger:    Geen viering in Mediant
09 oktober Organist/pianist:    
10.00 uur Doel 1e collecte:    
       
Zondag Voorganger: Ds. B. Wijnbergen  
16 oktober Organist/pianist: Martin Koning   
10.00 uur Doel 1e collecte: Oecumenisch Citypastoraat  
       
Zondag Voorganger: Pastor F. Peters  
23 oktober Organist/pianist: Gerrit Dogger   
10.00 uur Doel 1e collecte: Woongemeenschap De Wonne  
       
Zondag Voorganger: Gemeenteledendienst Taizéviering
30 oktober Organist/pianist: Jesse Meerman  
10.00 uur Doel 1e collecte: Fonds Bijzondere Noden  

 

De vieringen worden gehouden in het Helmertheater van Mediant, locatie Helmerzijde, Broekheurnering 1050, Enschede (tenzij anders vermeld).
Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie of thee te drinken.

Autodienst

Als er mensen zijn die vervoer nodig hebben om naar de zondagse viering te gaan, kunnen zij contact opnemen met Klaas Hessels, telefoon 4282654.

Kinderoppas

Ouders die gebruik willen maken van de kinderoppas, graag voor zaterdag 16.00 uur bellen naar Herma ter Stege, telefoon 4775956.

 

Volgende Nieuwsbrief

De volgende Nieuwsbrief verschijnt begin november 2022. Artikelen uiterlijk donderdag 3 november 2022 sturen naar nieuwsbrief@ogh-enschede.nl.
Actuele informatie, nieuwe berichten en (wijzigingen in) het rooster van de vieringen vindt u altijd op de website van de OGH.