In de maand april collecteren we voor plaatselijke en internationaal opererende goede doelen. Het gaat om de volgende: Voedselbank, stichting Titané Molukken, De Wonne en het Fonds Bijzonder Noden.
Alle zondagen hebben we 2 collectes: één voor een goed doel en één voor onze eigen OGH.

 • 07-04-2024 Voedselbank
  De Stichting Voedselbank Enschede-Haaksbergen helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Zij zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Op verzoek van professionele hulpverleners helpen zij in de regio Enschede Haaksbergen ongeveer 550 huishoudens met het tijdelijk verstrekken van gratis voedselpakketten.
 • 14-04-2024 Stichting Titané
  De Stichting Titané stelt zich tot doel de armoede op de Molukken te bestrijden met aandacht voor duurzaam en sociaal ondernemerschap. In het Moluks betekent Titané brug. Een belangrijk project is het helpen van kleine boeren met het verbeteren van nootmuskaat en kruidnagelteelt.
 • 21-04-2024 De Wonne
  Woongemeenschap de Wonne in Enschede leeft vanuit het christelijk geloof én de franciscaanse spiritualiteit. Vanuit deze inspiratie vangen zij mensen op, die ze voor een tijdje een thuis-gevoel willen geven.
 • 28-04-2024 Fonds Bijzondere Noden
  Het Fonds Bijzondere Noden Enschede is een particulier initiatief en zet zich in voor inwoners van Enschede met materiële noden. Want ondanks dat armoede in een land als Nederland niet zou moeten voorkomen is de praktijk vaak anders.

Op de websites van de genoemde instellingen vindt u uitgebreide informatie.